Monday 4 April 2016

Hai semua,apa khabar hari ini?Bagaimanakah perasaan anda pada saat ini ketika musim panas ini?Kami rasa anda mesti berasa panas dan marah kerana cuaca yang panas terik hari ini.Anda juga mesti tidak tahan panas dan berasa malas untuk keluar dari rumah.Anda juga akan berperasaan untuk menikmati sesuatu yang sejuk pada masa ini........JANGAN RISAU KAMI BEST SERVICE COLLECTION FOOD INGIN MEMBERITAHU ANDA TENTANG CARA MEMBUAT AISKRIM SUPAYA ANDA TIDAK PERLU BERSUSAH- PAYAH KELUAR DARI RUMAH DAN MEMBAZIRKAN TENAGA DAN MINYAK KENDERAAN  ANDA .ANDA  BOLEH MEMBUAT SENDIRI DAN MENIKMATI KESRONOKANNYA DENGAN KELUARGA ANDA.....
Image result for resepi membuat aiskrim pelangiINI DIA AISKRIM PELANGI....................

RESEPI AISKRIM PELANGI ALAH-ALAH PADDLE POP.....

Kebetulan anak-anak sudah menghabiskan aiskrim yang dibelikan dan keesokannya minta lagi ???tidak perlu risau ......... boleh buatkan ais krim buat anak-anak tersayang. Bagi yang kita buat sendiri lagi rasa best berbanding yang beli. Sebabnya anak-anak berlumba nak makan hasil air tangan kita. Siapa yang tidak syokkan???


AIS KRIM PELANGI 
Bahan-bahan 1 biji telur - jika suka. Tapi saya suka heheh 2 sudu besar ovelett 1/2 tin susu pekat - ikut manis mana yang disukai. Pada saya yang ini sudah cukup 1/2 tin susu segar/susu cair - biasanya saya guna susu cair  terjamin ada dalam stok 1 tin air suam - gunakan tin penyukat yang sama dengan susu-susu tadi 1 sudu kecil perisa yang digemari dan Pewarna yang digemari
 Caranya 1.   Campurkan kesemua bahan yang ada dan putar sehingga betul-betul kembang. Biasanya langkah ini saya campurkan dalam mangkuk dulu bagi rata baru putar sikit-sikit guna mixer. Sebabnya  kalau masuk semua dia akan kembang dan terkeluar pulak dari mesin mixer tersebut.
 Putar hingga teksturnya betul-betul halus dan berkrim.
 2. Bahagiakan kepada beberapa bahagian dan tambah pewarna dan perisa yang digemari.
 3. Tuang dalam bekas berselang seli sehingga selesai. Untuk adunan ni selalunya saya dapat dalam 500g lebih rasanya. Kena guna 2 bekas besar.
 4. Simpan dalam peti sejuk beku semalaman. Selalunya ia akan membeku keesokan harinya..








 * PETUA: 1) Nak cantik lagi?? Bila dah beku sendukkan dalam mixer dan putar dalam 2-3 kali lagi sehingga betul-betul halus teksturnya. Biasanya yang ni saya buat kalau jenis plain sahaja.
 2) Untuk menghasilkan ais krim coklat, masukkan milo ke dalam resepi. 

Dan... dahhhhhhhh dah siap pun. Hidangkan bersama coklat hersey, badam kisar, kacang kisar, coklat rice, krim putar atau apa-apa saja mengikut kesukaan anda........
hmmmmm seronok dapat mebuatnya sendiri oleh itu gunakan cadangan kami ini untuk membuat AISKRIM PELANGI alah-alah PADDLE POP... HAHAHAHAHAHAHAHAHA

Pastikan anda cuba...
KAMI DARI BEST SERVICE COLLECTION AKAN SENTIASA MEMBERI TIPS-TIPS YANG BARU UNTUK ANDA SEMUA................................................................

No comments:

Post a Comment